Login

Informatie vrijwilligers

Wie is online?

We hebben 135 gasten en geen leden online

Dan bent u als deelnemer van het Noordlimburg Fietsweekend aan het juiste adres. Voldoende gratis parkeergelegenheid bij start- en finishlocatie. U kunt elke dag kiezen uit nieuwe fietsroutes van 30 en 60 km met onderweg stempelposten om even uit te rusten onder het genot van een drankje. En de routes zijn uitgepijld, u ontvangt een duidelijke routebeschrijving en op drukke verkeerspunten staan onze verkeersregelaars om u een veilige oversteek te bezorgen. Kortom, alles is tot in de puntjes geregeld op zaterdag 17 en zondag 18 augustus 2019. Start- en finishlocatie is dit jaar gildeterrein De Maasarm aan de Mergeldijk te Heijen.

U doet toch ook mee? U kunt zich nog inschrijven bij start- en finishlocatie. Dan betaalt u € 10,= voor beide dagen en € 5,= voor één dag. Onderweg kunt u nog wisselen van route en op de laatste dag is er een mooie herinnering voor iedereen die beide dagen heeft deelgenomen. GPS bestanden beschikbaar bij start- en finishlocatie zodat u nooit meer verkeerd fietst. Kijk voor het laatste nieuws ook op onze Facebookpagina.

Na het teleurstellende besluit van dinsdag 25 juni jl. om de vierde editie van het Noordlimburgs Fietsweekend niet door te laten gaan i.v.m. de verwachte tropische temperaturen heeft de organisatie weer goed nieuws te melden. De vierde editie van het Noordlimburgs Fietsweekend is definitief verplaatst naar zaterdag 17 en zondag 18 augustus 2019.

De organisatie heeft er alle vertrouwen in dat zij ook in dit weekend weer mag rekenen op veel (vaste) deelnemers als beloning voor het vele voorbereidende werk. In verband met de vakantieperiode is de start- en finishlocatie verplaatst naar:

Gildeterrein De Maasarm
Mergeldijk ongenummerd
Heijen
(zie kaart met aanduiding P2 op deze website onder routeinformatie/parkeren)

Op het gildeterrein is gratis parkeergelegenheid aanwezig evenals toiletvoorziening. Helaas is het niet mogelijk om uw fietsen overnacht te stallen op het gildeterrein, maar de organisatie vindt daarvoor ongetwijfeld een oplossing in de kern van Heijen.

Op zaterdag en zondag kunt u kiezen uit fietsroutes van 30 en 60 km en op zaterdag zijn de fietsroutes anders dan op zondag. Het is dus zeker de moeite waard om beide dagen deel te nemen. De starttijden op beide dagen zijn van 9:00 tot 12:00 uur en de finishlocatie sluit om 17:00 uur. Onderweg zijn er stempelposten waar u kunt genieten van een hapje en een drankje om in alle rust te kunnen genieten van al het moois Noord-Limburg, Oost-Brabant en het Rijk van Nijmegen u te bieden hebben.

Hebt u zich nog niet ingeschreven? De online inschrijving op deze website staat open tot woensdag 14 augustus 2019 en daarmee bespaart u € 2,50 p.p. indien u twee dagen deelneemt t.o.v. inschrijving op de startlocatie zelf.

De organisatie is vanavond is crisisberaad bijeen geweest i.v.m. de voorspelde tropische temperaturen voor komend weekend. Aangezien het beide dagen warmer wordt dan 30 graden Celsius met op zaterdag zelfs 34 graden Celsius vindt de organisatie het onverantwoord om de vierde editie van het Noordlimburgs Fietsweekend door te laten gaan. Er is daarom vanavond besloten om de vierde editie van het Noordlimburgs Fietsweekend komend weekend NIET te laten doorgaan.

De organisatie kijkt nog naar een alternatief weekend en heeft voorlopig zaterdag 17 en zondag 18 augustus 2019 hiervoor gereserveerd. Noteer deze data alvast in uw agenda, we hopen deze data zo spoedig mogelijk te bevestigen zodra we zeker weten dat de start- en finishlocatie in dat weekend beschikbaar is.

De organisatie betreurt haar besluit, maar vindt het onverantwoord om zoveel deelnemers onder tropische omstandigheden op weg te sturen. Wij rekenen op uw begrip voor dit moeilijke besluit.

Met vriendelijke groet,
De organisatie van het Noordlimburgs Fietsweekend

De weersvoorspellingen voor komend weekend zijn uitstekend, maar het wordt erg warm om te fietsen. Met temperaturen rond de 30 graden op

zaterdag 29 juni en zondag 30 juni 2019

moet u zich goed voorbereiden op de hitte. Neem voldoende water mee en zorg dat u beschermd bent tegen de zon. De organisatie heeft voldoende stempelposten ingericht waar u verkoeling kunt zoeken onder een parasol met een verfrissing. Een andere tip is om op beide dagen op tijd te starten zodat u voor de middaghitte bij de finish bent. De fietsroutes liggen voor u klaar bij start- en finishlocatie gemeenschapshuis d'n Toomp, Lijsterbesstraat 10 te Heijen. U kunt kiezen uit 30 of 60 km en u kunt starten van 9:00 tot 12:00 uur. U kunt onderweg nog wisselen van route bij het splitsingspunt mocht u toch van gedachte veranderen.

Wist u dat u € 2,50 kunt besparen door online in te schrijven voor woensdag 26 juni 2019? Dan hoeft u niet lang te wachten bij de startlocatie, want uw stempelkaart-op-naam en routebeschrijvingen liggen helemaal klaar voor u. Maakt u gebruik van navigatie op uw fiets? Maak dat kenbaar bij uw voorinschrijving en u ontvangt per email de GPX bestanden. De GPX bestanden zijn ook beschikbaar op de startlocatie, maar het kan druk zijn bij het downloaden van de laptop van de organisatie.

Tot ziens op zaterdag 29 en zondag 30 juni 2019 in Heijen!! O ja, en vergeet niet in te schrijven op de pagina INSCHRIJVEN nu het nog kan.

De organisatie voor de 4e editie van het Noordlimburg Fietsweekend op zaterdag 29 en zondag 30 juni 2019 is weer in volle gang. U doet dit jaar toch ook weer mee? De voorinschrijving is per 24 maart 2019 te geopend (zie pagina inschrijven) en het bespaart u € 2,50 per deelnemer t.o.v inschrijven bij de start- en finishlocatie. Vier gloednieuwe fietstroutes heeft de organisatie weer weten te vinden die u verschillende landschappen in Noord-Limburg en Oost-Brabant bieden. Onderweg zijn er weer de vertrouwde stempelposten waar u onder het genot van een hapje en drankje even kunt uitrusten of genieten van de lekkere zon op een terras. Ook dit jaar kunt u weer kiezen uit 30 en 60 km per dag en u kunt zelf bepalen welke afstand u per dag fietst. Het is ook mogelijk om 30 km op één dag te fietsen en 60 km op de andere dag.

Download hier de nieuwe flyer van het Noordlimburgs Fietsweekend.

De organisatie rekent weer op uw sportieve deelname. Wij doen ons best om u een fantastisch fietsweekend te bieden in een fantastische omgeving. De start- en finishlocatie is zoals vertrouwd gemeenschapshuis d'n Toomp, Lijsterbesstraat 10, 6598 AW Heijen (gemeente Gennep).

Welkom op de website van het Limburgs Fietsweekend. Een nieuw initiatief op fietsgebied met inmiddels drie succesvolle edities door het mooie Noord-Limburg, Oost-Brabant en Gelderland.

U kunt zelf kiezen uit fietsroutes van 30 of 60 km om in uw eigen tempo over verkeersluwe wegen en fietspaden te fietsen. De fietsroutes op zaterdag en zondag zijn totaal verschillend en de route van 60 km overlapt maar gedeeltelijk met die van 30 km.

Onderweg zijn er controleposten waar u kunt rusten en iets eten en drinken. De fietsroutes zijn volledig uitgepijld en op drukke verkeerspunten staan verkeersregelaars die zorgen voor een veilige oversteek. Voldoende redenen om de derde editie in uw agenda te noteren. Het Noordlimburgs Fietsweekend biedt voor elk wat wils en staat op en voor gezinnen met kinderen, ouderen met een elektrische fiets en sportieve toerfietsers. Het is ook mogelijk om slechts één dag deel te nemen. Start- en finishplaats is gemeenschapshuis d'n Toomp, Lijsterbesstraat 10, 6598 AW Heijen. Kijk verder op deze site voor aantrekkelijke overnachtingsmogelijkheden in de nabije omgeving en verdere informatie over de fietsroutes.

Tot ziens in ons mooie Noord-Limburg!

Agenda

17 aug 2019
09:00AM - 05:00PM
Noordlimburgs Fietsweekend 2019
18 aug 2019
09:00AM - 05:00PM
Noordlimburgs Fietsweekend 2019

Het weer